dinsdag 15 december 2009

Een boottochtje

Het blijft altijd leuk om een boottochtje te maken. Samen met Conny doe ik dat op de dag na de bruiloft. Op het 3e strand vertrekken de boten voor dit soort tochtjes. Ter plekke kunnen we kiezen uit 2 soorten boten - een soort van speedboat met stoeltjes en een gewone houten boot. We kiezen voor de laatste variant, maar zien ondertussen wel alle boten weggaan. Ondertussen zien we hoe een Cessnaatje landt op het vliegveld van Morro, dat is best wel laag over het water aanvliegen en tussen de palmbomen door op het stukje asfalt landen. Ziet er best spectaculair uit. Uiteindelijk mogen wij ook naar de boot, dat betekent wel tasje boven het hoofd houden als je naar de boot loopt. Klein bootje met een stuk of 10 mensen. Na ongeveer 2 minuten varen wordt er al gestopt, en kan er voor het eerst gesnorkeld worden....

Daarna verder langs het 2e strand, het 1e strand, en via de kop van het eiland langs de haven en dan naar de modderbaden. Hier kan je je laten insmeren met rode modder, is vast ergens goed voor. Dan varen we naar een restaurant en komt de ober langs met de menukaart. Bestelling doorgeven en dan gaan we met de boot eerst naar Robinson eiland. Dat is een grote zandbank in de zee, die bij laag water droog komt te liggen en hier kunnen we wat zwemmen en rondlopen. Er staat nog geen eens een palmboompje op dit strand. Bij een volgend eiland wat rondlopen, cashew noten plukken (het is een soort van appel, waar de cashew noot onderaan groeit), daarna terug naar het restaurant waar het eten inmiddels klaar staat.
Na het eten terugvaren, maar er zijn nu opeens vrij heftige golven. Hierdoor varieert het uitzicht van alleen maar lucht tot alleen maar zee, is een leuk stukje varen. We worden aan de voet van de pousada afgezet.


Daarna nog even lekker badderen in het zwembad en genieten van de zonsondergang vanuit het zwembad. Als het donker is blijkt dat men in het dorp nog steeds bezig is om kerstverlichting aan te sluiten. De alternatieve van aansluiten blijkt niet goed voor de stroomvoorziening, oftewel de stroom valt uit. Er zijn geen generatoren, waardoor het dus echt donker is. Weer eens kunnen genieten van een mooie, imposante sterrenhemel vanuit het zwembad. Na iets van 3 uur is de schakelaar weer gevonden, en is er weer licht. Daarna nog even snel douchen en gaan eten in een restaurantje tegenover de pousada.

Geen opmerkingen: