maandag 14 december 2009

Een trouwerij op Morro

Vandaag is het zaterdag en is de trouwerij van Peter en Vania. 's Ochtends is het eerst even verhuizen van de pousada aan zee naar de pousada van de trouwerij. De taxi komt ons ophalen voor de bagage, en tijdens de wandeling opeens een verrassing. We nemen een zijpaadje op het 3e strand en komen even later aan bij een echte weg met stenen (geen zand dus). Op deze weg staan zelfs een paar auto's geparkeerd - een ambulance, een bus en een landrover. Maar veel rijden kan hier toch echt niet. Bij de pousada krijgen we vrijwel gelijk onze kamers. Ik heb niet te klagen, zeer ruime kamer met zeezicht en zwembadzicht en groot balkon met hangmat.
Het is vandaag warm, er staat geen wind en het zonnetje schijnt lekker.
Het wordt een beetje een hangdag, wat lopen door het dorpje, wat badderen in het zwembad. Ondertussen kijken hoe ze alles aan het verbouwen zijn. Overal witte bloemen, alles in het wit en groen. Ook op de rand van het zwembad staan bloemen. De ceremonie zal rondom het zwembad gehouden worden.

Aan het eind van de middag verkleden en wachten tot het gaat beginnen. Omdat ik één van de getuigen ben (voor Vania) moeten we (de getuigen) boven in de pousada wachten. Zo tegen zonsondergang is het eindelijk zo ver, en gaat de ceremonie beginnen. Eerst mogen wij als getuigen naar beneden, en moeten wij op één  van de randen van de jacuzi gaan staan, daarna komen de 3 bruidsmeisjes (met de ringen) en één van de Braziliaanse (meisje van 11) maakt er gewoon een show van. Zij moet wat rozenblaadjes strooien, en doet dit ongeveer per blaadje. Zij trekt wel de aandacht. Slimme meid, die gewoon Engels aan het leren was door met ons te praten. Daarna komt Peter (in het wit gekleed) en dan komt Vania in een hele mooie cedar groene jurk.
De ceremonie wordt gedaan door een braziliaanse pastor in het Portugees. Gelukkig spreekt hij langzaam, en gebruikt simpele woorden, waardoor ik toch best wel veel kan volgen van wat hij vertelt.
Maar uiteindelijk zeggen beiden Sim (portugees voor Ja) en na het zetten van alle handtekeningen is het even paparazi tijd - het wordt een groot foto gebeuren.
Daarna begint de party, met natuurlijk om te beginnen champagne. Ook voor eten is prima gezorgd in de vorm van allerlei hapjes, en aan drankjes geen gebrek. Later op de avond is het voor de barmensen overwerken om caipirinha's te maken. Ze worden per keer sterker.
En het is heel gezellig en ik geloof dat het best laat was....

Geen opmerkingen: