vrijdag 11 december 2009

Salvador

Met het vliegtuig van Olinda naar Salvador gevlogen, is ruim een uur vliegen. Dat kan evt. ook met de bus, en dan doe jer zo´n 14 uur over. Opnieuw netjes opgewacht bij de airport, en naar de poussada gebracht. Deze ligt een paar 100 meter buiten de wijk Pelourinho, de oude wijk van Salvador. Het is een schitterende poussada met uitzicht over de haven van Salvador en een groot terras. Ook de kamer is groot en netjes. Grote badkamer, prima. Kreeg hier een sms-je van Conny dat zij vertraagd is, de bus heeft pech. Ik meld dat bij de poussada, en dan blijkt dat degene die haar opwacht bij het busstation al 2 keer gebeld heeft om te vragen of ze er misschien toch al was. ´s Avonds Salvador in, maar om 21 uur is het al redelijk uitgestorven. Nog wel een restaurantje gevonden, en dat werd steeds kleiner. Alle tafels en stoelen verdwenen naar binnen, totdat het restaurant nog maar 1 tafel had, waar wij aan zaten.

Volgende dag (8 december) is er een groot katholiek feest in Salvador, Onbevlekte Ontvangenis Dag voor katholieken. In een processie met veel muziek worden een aantal beelden naar de kerk gebracht. Een kerk in de lage stad, hier is een groot feest, heel veel mensen, muziek, maar vooral veel bier. Feestaanbieding 3 koude blikken Skol van een halve liter voor 5 Real, dat is ongeveer 1,75 Euro.
Bij de haven Maritimo Tourismo kaartjes gekocht voor de boot naar Isla de Morro de Sao Paulo voor morgen.

In de middag verder door de stad gelopen, en ´s avonds op het Terreiro Jesus gegeten en gedronken. Vooral veel heel lekkere Caipirinha´s bij een straatstalletje op het plein. Deze barman had wat last van ADHD gedrag, iedere 10 minuten moest hij aan de andere kant van het plein een emmertje ijs halen, o.a. nodig voor caipirinha. Elke keer maakte hij ook iets teveel klaar, en zette dan de mengbeker met het restant apart voor ons neer, zodat we konden bijvullen.

Geen opmerkingen: