zaterdag 12 december 2009

Morro de Sao Paulo

Woensdag de 9e met de boot naar het eiland Morro de Sao Paulo. Om bij de haven te komen, is de taxi wel handig, taxi is netjes op tijd bij de poussada, en met een muziek dvd in de taxi van een braziliaans concert naar de haven. Hier even wachten - iedereen weer vriendelijk met tips tegen zeeziekte als, drink cocosmelk, veel water, etc. Iemand anders geeft aan dat we bij de verkeerde gate wachten, alles komt goed.

Eeven wat namen:
Peter - de bruidegom (vriend en collega)
Vania - de Braziliaanse bruid (vriendin)
Conny - collega, die 1,5 week door Brazilie heeft gereisd, en vanaf Salvador reizen we samen naar Morro de Sao Paulo voor de bruiloft.


Op de boot zitten we achterin, komt er een meisje naar ons toe die vraagt of wij Nederlanders zijn, ja raken in gesprek, en dan blijkt het de broer van Peter te zijn (de bruidegom) die net is overgekomen uit Taiwan met zijn dochter. Dus we hebben 2 uur lekker kunnen babbelen. Bij aankomst op Morro worden we op de pier  opgewacht door Peter en Vania. Terwijl zij naar hun poussada gaan (net bij de aankomstpier), gaan Conny en ik met de taxi naar het derde strand. Op het hele eiland zijn in principe geen auto´s, motoren, dus alles is lopend of per paard. De taxi is in dit geval alleen voor de bagage, en is een kruiwagen :-)
Komen we bij de poussada, is de poussada overboekt - beter gezegd van de 2 kamers met zeezicht is er al één vergeven. Alfredo de eigenaar zegt dat hij nog 2 andere poussada´s heeft en dat het daar wel gaat lukken. Blijkt dat de andere poussada eigenlijk onze eerste keus was, maar omdat deze half november verkocht zou worden werden er geen boekingen aangenomen. Alfredo is de nieuwe eigenaar, en hoewel deze wat duurder en beter is, hebben we voor dezelfde prijs nu hier 2 kamers. Niet alleen zeezicht, maar vanaf de balustrade zou je met hoog water zo de zee in kunnen springen.
´s Avonds gaan we naar het dorp en bij het zwembad van de poussada van Peter en Vania zit een compleet nest Nederlanders, iets van een stuk of 14. Allemaal gasten voor de trouwerij. De meeste kennen we al van verjaardagen, dus dat is even bijpraten. Met z´n allen eten aan het 2e strand met de groep.

De volgende dag naar het 4e strand gelopen, en hier onder een grote rieten parasol een flink aantal uurtjes kunnen bijbruinen (sorry Leo, het is wel erg bruin geworden). Het is een heel vervelende locatie :-) groot wit strand, palmbomen, blauwe lucht, zee, en bar. De temperatuur van de zee is vergelijkbaar met lauw theewater. Dat is zwaar afzien, dat is wel een week of wat of nog langer vol te houden.
´s Avonds in het dorp met de hele groep gegeten en op de terugweg nog wat caipirinha´s genuttigd.
´s nachts gebeurd er iets bizars - het regent en hard ook, water staat in mijn kamer, omdat de deuren openstaan.
Vandaag vrijdag is het zwaar bewolkt en wel erg warm en vochtig, benauwd. Maar in de loop van de ochtend klaart het op, en wordt het weer lekker strandweer.

Geen opmerkingen: