vrijdag 4 december 2009

Foz do Iguazu

Woensdag de 2e van Sao Paulo naar Foz gevlogen. Bij vertrek in Sao Paulo regende het enorm met ook onweer. Zag later op TV dat Sao Paulo redelijk ondergelopen was. Aankomst in Foz ook regen. Werd hier weer netjes opgehaald door gids, chauffeur met auto; Goed geregeld toch wel door de mensen van Riksja. In de loop van de middag stopte het met regenen, het begon echt te hozen, waardoor ik het idee kreeg dat het hotel verplaatst was naar direct onder de watervallen. Het was echt veel water.
Toen het droog was even snel naar de overkant van de straat naar een churrasadaria. dan betaal je iets van 30 real en komen ze continu bij je langs met beef, kip, pork in allerlei varianten en  kwaliteiten. Goed buffet erbij, smaakte prima.
De volgende dag kreeg ik een prive tour naar de watervallen van Foz - dezelfde gids en chauffeur kwamen mij om 8 uur ophalen om eerst naar Argentinie te gaan om vanaf die kant de immense watervallen te bekijken, onderweg nog even argentijnse pesos gekocht voor de entree, klok een uur teruggezet (andere tijd over de grens) en na het passeren van de douane - waarbij alles geregeld werd door de gids Germano - aanomst in het park. De watervallen zijn schitterend, indrukwekkend en groter dan die van Victoria Falls in Zimbabwe / Zambia.

Lunch aan argentijnse kant, en daarna de falls vanaf de braziliaanse kant bekeken. Herkenningspunten komen dan weer boven van de ochtend.
Om half 6 uiteindelijk weer terug in het hotel.
O ja, en het is de hele dag droog geweest, wel een hoge vochtigheid, maar temperatuur tegen de 30 graden. Prima.
Wasbeer gezien, 2 toekans (en dat gebeurt niet vaak volgens de gids) en nog wat ander vliegend materiaal.
Volgende dag vrijdag de 4e december vliegen van Foz naar Recife met overstap in Sao Paulo, hier even dit verhaaltje gemaakt.

Geen opmerkingen: